Maak een afspraak

Lessen

Vanaf dat je 16,5 jaar bent, mag je beginnen met rijlessen om je rijbewijs te halen. De eerste lessen rijd je in Dokkum om de basisvaardigheden te leren, zoals sturen, gas geven, remmen en schakelen. Voor de volgende lessen gaan we naar Leeuwarden, zodat je de stad al een beetje kent, want hier ga je straks ook examen doen. 

Tijdens de lessen krijg je ook verkeersinzicht. Dit is heel belangrijk, want lesrijden draait niet alleen om het fysieke leren autorijden, maar ook om gevaar te herkennen, verkeersregels kennen en veilig rijden in het soms onvoorspelbare verkeer. 

Handgeschakeld of automaat 

Bij Autorijschool Van der Ploeg uit Dokkum krijg je standaard les in een handgeschakelde auto. Heb je echter moeite met het schakelen, dan zou de instructeur kunnen adviseren om enkele lessen te volgen in een automaat. Daarna kunnen jullie samen beslissen in welke auto de vervolglessen plaats zullen vinden.

TTT 

Voordat je daadwerkelijk gaat afrijden, kun je ook eerst een tussentijdse toets doen om alvast te oefenen. Hierover lees je meer bij TTT