Maak een afspraak

Faalangst

Klopt het hart je in de keel zodra je het gevoel hebt te moeten presteren en/of heb je veel angst om te zakken op een examen? Wees gerust, je bent niet de enige met faalangst die zich aanmeldt bij Autorijschool Harry v/d Ploeg.

Autorijden met faalangst

Waar kun je bijvoorbeeld last van hebben tijdens het autorijden: 
  1. Jouw spreekwoordelijke lat ligt enorm hoog en eigenlijk wil je het liefst in een paar uur leren autorijden. 
  2. Je hebt geen vertrouwen in je eigen kunnen en denkt al snel dat je iets niet kunt. 
  3. Je zit nog maar net in de auto of de zenuwen stijgen je al boven het hoofd, want je moet voor je gevoel vanaf het begin al perfect presteren. 
  4. Het kleinste foutje voelt voor jou als onherroepelijk falen en je wordt misschien zelfs emotioneel door een gevoel van tekortkomen.  
  5. Gaat iets niet goed, dan leg je direct de schuld bij jezelf, want “ik zal wel iets verkeerd hebben gedaan".  

Op weg 

Hoe moeilijk die continue angst om te falen ook is, met een goede begeleiding ben jij al een heel eind op weg en begrip voor je angsten en een aanpak op maat zijn de eerste stappen naar jouw succes. Want jij kunt het zeker! Bij autorijschool Harry v/d Ploeg uit Dokkum zijn we gespecialiseerd in mensen die bang zijn om te falen en slecht te presteren en we zijn er dan ook trots op dat veel van deze leerlingen toch hun rijbewijs halen zonder hier een speciaal faalangstexamen voor te hoeven doen.  
 
Hele goede ervaring om bij Harry te rijden. Erg veel geleerd in een korte tijd. Goed voorbereid op het examen en alle angsten overwonnen. En natuurlijk in de eerste keer geslaagd! Enorm dankbaar dat ik bij Harry heb kunnen rijden, ondanks de drukte.


Emma Visser - 23 september 2021